Over ons logo...

Binnenkort de RvA op bezoek? Een a-priori-audit is de ideale voorbereiding!

Uw bedrijf is conform de ISO/IEC 17020:2012 geaccrediteerd en u verwacht binnenkort weer het RvA-team, dat bij u het jaarlijkse onderzoek uit gaat voeren?

De afvaardiging van de Raad voor Accreditatie gaat in het kader van de verlenging van de duur van uw accreditatie uw bedrijf weer onder de loep leggen. Het is zeer aannemelijk dat er bij het onderzoek door de RvA afwijkingen gevonden worden. Deze afwijkingen dienen meestal op korte termijn te worden verholpen. Uw medewerkers moeten dan naast hun normale werk zich inspannen om de geconstateerde afwijkingen bevredigend op te lossen. Soms komt dit extra werk heel slecht uit.

Indien uw medewerkers voorbereid zijn en op de uitkomst kunnen anticiperen zal de impact van het RvA-onderzoek minder ingrijpend zijn. Een mogelijkheid om te voorkomen door een RvA-onderzoek enorm verrast te worden, is vooraf door het team van TwinSparc 17020-audit een professionele 17020 a-priori-audit van het kwaliteitssysteem te laten uitvoeren.

Deze a-priori-audit kan overigens als onderdeel van uw programma van interne audits worden aangemerkt. Wij bevelen aan, deze a-priori-audit tenminste één maand voor het RvA-onderzoek door ons uit te laten voeren. Zodoende heeft u ons audit-rapport met geconstateerde afwijkingen al in huis voor dat het officiële onderzoek komt en kunt u laten zien, dat u uw continue verbeterproces hoog op de agenda hebt staan.

timetable600

Het is een beetje alsof het huiswerk al af is, voordat het opgegeven wordt. Voorlopen en niet achteraan hollen maakt het ook voor uw medewerkers prettiger een RvA-onderzoek te ondergaan.

Een audit uit laten voeren door derden levert vaak nieuwe inzichten op. De auditors van TwinSparc 17020 Audit kijken immers niet door uw bedrijfsbril en stuiten vaak op punten waarop u uw organisatie nog verder kunt verbeteren.

Neem vrijblijvend contact met ons op, om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.